CARTOFI FIERTI IN COAJA, CU ROSII, SEMINTE DE IN SI MIRODENII

August 24, 2016 | CATEGORIA Retete fara grasimi

cartofi fierti in coaja, cu rosii, seminte de in si mirodenii

Cartofi asociati corect cu ingrediente nutritive si apetisante, un mod de a-i consuma astfel incat sa fie gustosi si sanatosi.

INGREDIENTE:

– 500 gr cartofi albi

– 500 gr rosii

– 2 linguri seminte de in

– o lingurita cimbru de gradina

– 2 foi de dafin

– o lingurita boia de ardei dulce

– ½ lingurita ienibahar macinat

– ½ lingurita pudra de ghimbir

– ¼ legatura patrunjel verde

– sare

 

PREPARARE:

Se spala bine cartofii, se fierb in coaja, pana se patrund, apoi se introduc in apa rece, se curata de coaja si se taie grosier.

cartofi fierti in coaja

Rosiile se spala bine, se curata de cotoare si se razuiesc, apoi li se adauga semintele de in rasnite fin, foile de dafin si cimbrul.

rosii, seminte de in, foi de dafin si cimbru pentru sos de rosii

Se amesteca toate, formand un sos, care se potriveste de sare. Se toarna sosul peste bucatile de cartofi.

sos de rosii cu seminte de in si mirodenii, peste cartofi fierti in coaja

Se fierb la temperatura moderata, circa 5 minute, amestecand des, pentru a evita prinderea sosului de vas. Intre timp se spala bine patrunjelul si se toaca marunt. Se intrerupe fierberea si se adauga boiaua de ardei dulce, pudra de ghimbir, ienibaharul si patrunjelul tocat

cartofi fierti in coja, cu sos de rosii aromatizat

Se amesteca apoi si eventual, se mai potrivesc de sare.

cartofi fierti in coaja, cu rosii, seminte de in si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *