Cartofi asociati corect cu ingrediente nutritive si apetisante, un mod de a-i consuma astfel incat sa fie gustosi si sanatosi.
INGREDIENTE:
– 500 gr cartofi albi
– 500 gr rosii
– 2 linguri seminte de in
– o lingurita cimbru de gradina
– 2 foi de dafin
– o lingurita boia de ardei dulce
– ½ lingurita ienibahar macinat
– ½ lingurita pudra de ghimbir
– ¼ legatura patrunjel verde
– sare
PREPARARE:
Se spala bine cartofii, se fierb in coaja, pana se patrund, apoi se introduc in apa rece, se curata de coaja si se taie grosier.
Rosiile se spala bine, se curata de cotoare si se razuiesc, apoi li se adauga semintele de in rasnite fin, foile de dafin si cimbrul.
Se amesteca toate, formand un sos, care se potriveste de sare. Se toarna sosul peste bucatile de cartofi.
Se fierb la temperatura moderata, circa 5 minute, amestecand des, pentru a evita prinderea sosului de vas. Intre timp se spala bine patrunjelul si se toaca marunt. Se intrerupe fierberea si se adauga boiaua de ardei dulce, pudra de ghimbir, ienibaharul si patrunjelul tocat
Se amesteca apoi si eventual, se mai potrivesc de sare.