Un meniu hranitor, cu absorbtie lenta si cu un dressing ce confera cartofilor fierti un gust si o aroma tentante.
INGREDIENTE:
– 800 gr cartofi albi
– 7-8 frunze de papadie
– sare de ocna, dupa gust
pentru dressing:
– 3 linguri de radacina razuita de hrean
– o lingurita de seminte de chimen rasnite
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
– sucul unei jumatati de lamaie
PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se fierb in coaja, pana se patrund. Intre timp, se spala, se curata se si se razuieste fin hreanul, in vederea prepararii dressingului.
Se adauga semintele rasnite de chimen, uleiul presat la rece si sucul lamaiei, apoi se amesteca bine. Cartofii fierti, se curata de coaja, se taie cubulete de marimea dorita, apoi se asezoneaza cu dressingul de hrean si cu frunzele de papadie bine spalate si tocate marunt. Se amesteca toate si se potrivesc de sare.