O retetea in care dulceata carbohidratilor de calitate ai cartofilor dulci se imbina cu gusul acrisor al frunzelor de stevie si cu mireasma mirodeniilor, adaugate proaspete, in acest ansamblu hranitor. Reteta este fara adaos de grasimi (ulei sau unt), pentru o asociere corecta a carbohidratilor, in vederea unei digestii usoare.
INGREDIENTE :
– 800 cartofi dulci
– o legatura de frunze proaspete de stevie
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de seminte de coriandru rasnite
– o lingurita de seminte de chimen rasnite
– frunzele a trei crengute de rozmarin verde
– 3-6 catei de usturoi
– sucul unei lamai
– un praf de sare
PREPARARE:
Se spala bine cartofii dulci (eventual in solutie de bicarbonat de sodiu, pentru a anula actiunea pesticidelor), apoi se taie in jumatate, pe lungime, iar frunzele de stevie se spala bine, in multe ape.
Cartofii se coc in cuptor (eventual se pot intepa pe centru, cu furculita sau cutitul), pana se patrund, iar frunzele de stevie, se fierb in apa, cu un praf de sare. Se scurg apoi, se toaca marunt si se asezoneaza cu boiaua de ardei, cu coriandrul si chimenul, rasnite, si cu frunzele de rozmarin, bine spalate si tocate fin. Dupa ce s-au copt cartofii, se sareaza, se scobesc, luand din fiecare jumatate, cam doua linguri de miez, care se adauga steviei asezonate.
Se amesteca, iar cartofii scobiti se umplu cu acest piure aromat.
Se curata si se spala usturoiul, apoi se razuieste fin si se adauga in sucul lamaiei, se amesteca si se toarna peste fiecare cartof umplut, care se garniseste cu frunze proaspete de rozmarin. Rezulta un deliciu demn de savurat.