O salata bogata in carbohidrati cu ardere lenta, cu gust dulce-acrisor si aromat, ce poate fi consumata rece, la un pranz insorit.
INGREDIENTE:
– 1 kg cartofi dulci
– 3 ardei grasi (aprox. 250 g)
– o lingurita chimen macinat
– 5 ramurele de cimbru verde
– ½ lamaie
– ardei iute (optional), dupa gust
dressingul pentru ardeii copti:
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– ½ lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine ardeii si se coc pe plita incinsa.
Se curata de coaja arsa, se aseaza intr-un bol, se sareaza si li se adauga uleiul de masline si sucul de lamaie. Se amesteca in acest dressing, in care isi lasa si ei propriul suc.
Intre timp se fierb in apa cartofii dulci, bine spalati, cu tot cu coaja. Se fierb “al dente” si se introduc apoi imediat sub jet de apa rece, in acest fel reducandu-le indicele glicemic. Se curata de coaja, se taie rondele, fiecare rondea se taie in jumatate si apoi in bucati mai mici. Ardeii copti, se curata de samburi si se taie si ei in bucati mici, dreptunghiulare.
Se aduna intr-un bol cartofii fierti si ardeii copti, se adauga dressingul si se asezoneaza cu frunzele de cimbru spalate si maruntite, cat si cu chimenul macinat. Se amesteca salata si se potriveste de sare, daca mai este necesar.
Optional, pentru un gust picant, se pot adauga rondele fine de ardei iute.