Dulceata naturala a acestor cartofi bogati in licopen, puternic antioxidant care prin fierbere isi sporeste de pana la 5 ori cantitatea, este perfect asezonata cu picanteria usturoiului verde si cu gustul celorlalte ingrediente crude, la fel de bogate in antioxidanti valorosi.
INGREDIENTE:
– 2 cartofi dulci
– ½ ardei gras (am folosit unul rosu)
– un fir mare de usturoi verde
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb cartofii dulci in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate se taie in felii, pe lungime. Jumatatea de ardei se taie in doua, apoi se fasiaza subtire. Usturoiul, bine spalat si curatat, se taie in rondele marunte.
Se astern feliile de cartof dulce pe platou, apoi se asezoneaza cu fasiile de ardei gras si cu rondelele de usturoi verde. Se adauga sare si suc de lamaiei, apoi se garniseste cu frunzele de patrunjel, bine spalate si cu felii de lamaie.