Un meniu care imbina gustul cartofilor dulci cu al celorlate ingrediente, intr-o salata bogata nutritiv si antioxidanta.
INGREDIENTE:
– 2 cartofi dulci
– o varza alba, romaneasca
– 10-12 rosii cherry
– o crenguta de cimbru de gradina
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingurita de ulei de masline extravirgin
– 2-3 fire de patrunjel verde
– sare de ocna (dupa gust)
PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se fierb in coaja, pana se patrund. Dupa racire, se curata de coaja si se taie cubulete.
Varza, bine spalata se toaca fin si se sareaza, iar rosiile cherry se spala bine si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se alterneaza varza cu cartofii si rosiile, se asezoneaza totul cu cimbrul de gradina si cu piperul negru macinat, apoi se garniseste cu uleiul de masline extravirgin si cu frunzele de patrunjel verde, bine spalate.