O reteta sanatoasa si gustoasa, o gustare sau o cina rapida, in spiritul sarbatorii de Halloween.
INGREDIENTE:
– 650 gr de cartofi rosii
– 150 gr de masline naturale
Pentru sosul de hrean
– o radacina de hrean (aprox. 40 gr)
– 150-200 ml lapte vegetal, in functie de consistenta dorita (am folosit de soia)
– ½ lingurita de rozmarin maruntit
– ½ lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de boabe de coriandru macinate
PREPARARE:
Se spala bine cartofii, apoi se cresteaza circular, nepatruns total, pentru a se coace mai repede. Se coc in cuptor, pe hartie de copt, pana se patrund.
Intre timp se prepara sosul de hrean adunand intr-un bol radacina de hrean rasa fin, rozmarinul, boabele macinate de coriandru, boiaua de ardei dulce si laptele de soia.
Se amesteca bine si se blenduiesc. Cartofii copti se scot pe un platou, apoi se asezoneaza cu sosul de hrean si cu maslinele naturale modelate sub forma de paianjeni, in ton cu tematica sarbatorii Halloween.