O asociere foarte placuta la gust, o salata in alta prezentare, in care cartofii copti fiind, se consuma impreuna cu coaja, iar ingedientele alaturate sunt proaspete si crude, pentru o deplina savurate a nutrientilor.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 4 cartofi
– o ceapa rosie
– ½ legatura de patrunjel verde
Pentru sos aromatizat:
– 2 linguri de apa
– o lamaie
– ½ lingurita de turmeric
– o bucata radacina de hrean
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, se coc in cuptor pana se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca. 1
Se cresteaza in cruce, la o adancime cat jumatate din inaltimea lor. Se apasa pe extremitatile din exterior ale sferturilor obtinute, simultan cu degetul mare si cel aratator de la ambele maini, de sus in jos si catre mijloc, sa se ridice miezul in sus, usor sa se formeze niste locasuri (adica incercati sa va impreunati mainele apasand miezul cartofilor din lateral spre interior si ridicandu-l simultan in sus). Intr-un mic bol, se stoarce sucul lamaiei, apoi se adauga hreanul razuit fin, pudra de turmeric si apa. Sosul astfel obtinut se amesteca si se potriveste de sare.
Ceapa bine spalata si curatata, se marunteste si se adauga in locasurile cartofilor copti. Se toarna sos si se adauga iarasi ceapa, apoi pe deasupra se presara patrunjel verde, bine spalat si tocat fin.