O asamblare din ingrediente preparate corect, aromata si hranitoare, in culoarea specifica unei “Zile a Indragostitilor”.
INGREDIENTE:
– 2 cartofi de marime medie (aprox.220 g)
– o felie de sfecla rosie (aprox.25 g)
– o felie de telina (aprox.35 g)
– 3-4 fire de oregano proaspat
– sare de ocna, dupa gust
Pentru dressing:
– o lingura de ghimbir proaspat razuit
– o lingura ulei vegetal presat la rece (am folosit de susan)
– sucul unei jumatati de lamaie
Pentru garnisit:
– pudra sumac, dupa gust
– un fir de oregano proaspat
PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se lasa in coaja, in cuptorul incalzit la 180 g C, pana se patrund.
Se curata de coaja si se zdobesc bine. Se prepara dressingul din ghimbirul razuit fin, peste care se adauga uleiul si sucul lamaiei, urmand sa se amestece bine. Se razuiec fin sfecla rosie si telina, sucul in exces se “inlatura” (se bea), se marunteste oregano bine spalat, apoi se aduna cu cartofii si cu dressingul de ghimbir.
Se amesteca bine totul, se potriveste de sare, se modeleaza in forma de inima si se garniseste cu pudra de sumac.