CARTOF COPT, CU SFECLA ROSIE, TELINA SI DRESSING DE GHIMBIR, PENTRU VALENTINE’S DAY

februarie 11, 2019 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

cartof copt, cu sfecla rosie, telina si dressing de ghimbir, pentru Valentine's Day

O asamblare din ingrediente preparate corect, aromata si hranitoare, in culoarea specifica unei “Zile a Indragostitilor”.

INGREDIENTE:
– 2 cartofi de marime medie (aprox.220 g)
– o felie de sfecla rosie (aprox.25 g)
– o felie de telina (aprox.35 g)
– 3-4 fire de oregano proaspat
– sare de ocna, dupa gust
Pentru dressing:
– o lingura de ghimbir proaspat razuit
– o lingura ulei vegetal presat la rece (am folosit de susan)
– sucul unei jumatati de lamaie
Pentru garnisit:
– pudra sumac, dupa gust
– un fir de oregano proaspat

 

PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se lasa in coaja, in cuptorul incalzit la 180 g C, pana se patrund.

cartofi copti si alte ingrediente pentru reteta Valentine's Day

Se curata de coaja si se zdobesc bine. Se prepara dressingul din ghimbirul razuit fin, peste care se adauga uleiul si sucul lamaiei, urmand sa se amestece bine. Se razuiec fin sfecla rosie si telina, sucul in exces se “inlatura” (se bea), se marunteste oregano bine spalat, apoi se aduna cu cartofii si cu dressingul de ghimbir.

cartof copt, sfecla rosie si telina razuite, cu oregano si dressing de ghimbir, pentru Valentine's Day

Se amesteca bine totul, se potriveste de sare, se modeleaza in forma de inima si se garniseste cu pudra de sumac.

cartof copt, cu sfecla rosie, telina si dressing de ghimbir, pentru Valentine's Day

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *