Un aperitiv elegant, consistent in proteine si cu continut scazut de grasimi.
INGREDIENTE:
– 250 gr piept de pui dezosat
– 250 gr muschiulet de porc
– 3 oua
– 150 gr iaurt dietetic
– 250 ml lapte de soia
– 200 gr faina dietetica, din macinis integral
– o lingurita praf de copt
– 2 lingurite otet din vin
– ½ lingurita de piper
– 2 linguri de boia de ardei, dulce
– o legatura de marar
– 2 fire de patrunjel
– 4 linguri de ketch-up clasic
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala, se taie cubulete si se fierb in apa cu putina sare, carnurile, respectiv pieptul de pui si muschiuletul de porc, apoi se aseaza intr-un vas termoizolant, tapetat cu ulei de masline.
Se pregateste aluatul turnand faina, peste care adaugam ouale, apoi laptele de soia.
Amestecam aceste ingrediente, adaugam praful de copt stins cu otetul din vin, iaurtul dietetic, sarea si piperul.
Amestecam din nou, adaugam o lingurita din boiaua dulce de ardei, apoi mararul si patrunjelul tocate fin si turnanad intreaga compozitie peste carnuri.
Introducem vasul in cuptorul incins, iar dupa 3 minute micsoram tempeartura la moderat si lasam cca15 minute sa creasca, sa se coaca, adaugam pe deasupra ketch-up-ul si mai lasam 5 minte sa prinda o crusta. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se pudreaza cu restul de boia dulce, pentru aspect, si se taie in forma dorita.
Se aseaza pe platou si se poate servi fierbinte, la temperatura camerei, sau rece, de la frigider, continutul de grasimi fiind redus.