Un mod de a consuma cu placere sfecla rosie cruda si de a usura digestia carnii tocate prin asezonarea cu patrunjel verde, proaspat.
INGREDIENTE :
– 500 gr carne tocata amestec (vita si porc)
– 2 cepe
– 2 ardei grasi
– 250 gr sfecla rosie
– o lingurita de cimbru de gradina, macinat
– usturoi, dupa gust
– o legatura de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa si ardii, apoi se toaca. Se asezoneaza apoi amestecul de carne tocata cu cimbrul, sarea, ceapa si ardeii.
Se amesteca si se fierbe in apa, lent pana sa patrund toate si scade sucul format. Se adauga sfecla curatata si rasa grosier, apoi usturoiul ras fin.
Pentru o buna digestie si pentru procesarea usoara a grasimilor din carne, se adauga patrunjelul verde proaspat spalat si tocat, apoi se amesteca si se portioneaza.