CARNATI ARABESTI DE OAIE, CU GARNITURA DE LINTE ROSIE

ianuarie 26, 2015 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

carnati arabesti de oaie, cu garnitura de linte rosie

O reteta prin care picanteria carnatilor traditionali arabesti, de oaie, este domolita de lintea rosie, o combinatie acceptata, pentru o digestie buna.

INGREDIENTE :

–         250 gr carnati de oaie, de la macelariile arabesti, cu mirodenii specifice

–         250 gr linte rosie

–         75 gr ceapa

–         ½ lingurita pudra de schinduf (seminte de schinduf, rasnite)

–         patrunjel verde, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine lintea rosie si ceapa curatata, apoi ceapa se taie grosier si se adauga peste linte.

linte rosie si ceapa rosie, pentru fiert

Se sareaza putin si se acopera cu un volum de apa, cam de 3 ori volumul lor. Se fierbe totul, iar cand clocoteste amestecul se adauga pudra de schinduf si carnatii, bine spalati si intepati din loc in loc, pentru a nu se crapa la fiert, apoi se lasa intreg ansamblul sa fiarba 5 minute, se intrerupe fierberea si se acopera recipientul pentru 15 minute (pentru ca boabele de linte sa ramana cu un aspect placut). Avantajele acestei retete constau in faptul ca miresmele picante ale carnatilor se inglobeaza in linte, aceasta constituind o garnitura gustoasa, iar prin fierbere carnatii devin mai usor digerabili. Cu adaos de patrunjel verde, gustul si nutrientii se imbogatesc.

carnati arabesti de oaie, cu garnitura de linte rosie

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    Eeee! Care cetatean din fostul spatiu otoman si actual…manelisto- comunist cu fata democrata nu maninca asa ceva cu placere!
    O nebunie!!
    Dar se spune ca proteinele e bine sa le maninci o data un fel, sa nu le combini, carne cu linte, cu fasole, ciuperci, etc.

    Lintea daca ii dai un clocot, arunci apa si o iei de la capat cu apa nou, e mai ubor digerabila ptr. ca are ca si fasolea si mazarea uscata, toxine in coaja.

    Dar daca nu ai magazin arabesc?
    E…pui de porc si adaogi cimbrisor in linte, ca toti arabii!!

  • mirela says:

    La noi s-au indesit magazinele arabesti, inafara de faptul ca pregatesc super carnea de oaie,in special, mai au si tot felul de dulciuri cu arome traznet si cafele cu mirodenii, specifice.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *