Este o cafea usoara, detoxifianta, imbietoare, cu miros si gust, extrem de placute.
INGREDIENTE:
– o lingura de cafea de cicoare
– 100 ml apa plata
– 400 ml lapte de soia
– zahar brun, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se aduce apa la punctul de fierbere, in ibric, se lasa sa fiarba cateva secunde, se intrerupe fierberea si se adauga imediat cafeaua de cicoare. Se acopa ibricul 10 minute, se strecoara cafeaua, se adauga laptele de soia si zaharul brun (sau orice indulcitor natural- pentru cine o prefera dulce). Se amesteca si se consuma la temperatura camerei sau rece, de la frigider, pe timp de vara, ori incalzita, chiar fierbinte, in orice anotimp.
Se pot varia proportiile de lapte de soia si apa (cafeaua din poza de mai jos are mai mult lapte), dar specialistii nutritionisti recomanda ca pentru o jumatate de litru de lichid, sa nu se depaseasca cantitatea de o lingura de cafea de cicoare.