CAFEA DE CICOARE, CU GHEATA SI ANASON

iulie 23, 2015 | CATEGORIA Bauturi

cafea de cicoare, cu gheata si anason

O cafea bogata in antioxidanti, benefica pentru sistemul nervos, un energizant racoros, pentru zile toride, in special.

INGREDIENTE :

–         radacina maruntita de cicoare (de la magazine naturiste)

–         apa plata

–         cuburi de gheata, de cicoare

–         anason macinat, dupa gust

–         indulcitor natural (optional)

 

PREPARARE:

Se prepara o cafea de cicoare infuzand cca 15 minute in apa plata incalzita la 80 de grade, radacina uscata de cicoare (o lingurita la 250 ml apa plata). Se strecoara si se lasa la racit. Se umplu formele de gheata, tot cu cafea de cicoare, iar dupa solidificare, cuburile inghetate se adauga in cafeaua de cicoare racita, in numar proportional cu intensitatea de racoare dorita. Fiecare portie se asezoneaza cu cate un praf de anason macinat si optional, cu indulcitor natural. Aroma si racoarea sunt de vis !

ATENTIE ! Nu se bea in arsita, ci la umbra, pentru a nu produce contractie brusca sistemului cardio-vascular.

cafea de cicoare, cu gheata si anason

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *