Bucheuri crocante si usor picante, cu ingrediente sanatoase si asociate corect.
INGREDIENTE ( ptr. aprox. 24 bucati):
pentru painicile din faina integrala
– 300 gr faina din macinis integral de grau
– 250 ml apa
– 1/4 lingurita de sare (am folosit roz de Himalaya)
pentru crema de sfecla rosie:
– o sfecla rosie de marime potrivita
– 3 linguri (rase) de seminte de susan
– 70 -80 ml apa (in functie de cat de hidratata este sfecla)
– piper
– sare, dupa gust (am folosit roz, de Himalaya)
pentru garnisit:
– 2-3 ridichi
– 3-4 catei de usturoi
PREPARARE:
Se prepara un alaut ca la reteta PAINE INTEGRLA, NEDOSPITA. Acesta se intinde in grosime de aproximativ 5 mm si se taie in bucheuri, dupa preferinta (eu l-am taiat in dreptunghiuri).
Se coc in cuptor la 150 grade, pana se rumenesc usor. Se scot apoi pe un prosop de bucatarie si se invelesc, pana se racesc. Intre timp se spala bine sfecla rosie, se curata si se razuieste grosier, apoi impreuna cu semintele de susan, cu piperul si sarea, se plaseaza in blender.
Se adauga apa si se blenduieste incet prin pulsatii succesive, pana se omogenizeaza, apoi se lasa la rece cca 3 ore, timp in care semintele de susan se hidrateaza si se obtine o crema ferma. Se aseaza pe platoul de servit painicile integrale nedospite.
Se adauga crema de sfecla rosie apoi se garnisesc cu rondele fine de ridiche si felii subtiri de usturoi.