O reteta ce alatura bogatiei de nutrienti si savorii mediteraneene a tofului marinat, doua ingrediente ce aduc un aport valoros sistemului digestiv si sangelui.
INGREDIENTE:
– ½ dovlecel
– ½ sfecla rosie, mica
Pentru tofu marinat:
– un pachet tofu nesarat
– 4 linguri suc de lamaie
– 7 linguri ulei de masline presat la rece
– 2 tulpinite de busuioc verde
– 2 foi de dafin
– ½ lingurita de rozmarin uscat
– ½ lingurita de piper macinat (am folosit din rasnita amestec)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se marineaza minim doua zile inainte tofu, dupa descrierea din reteta “Tofu, in marinata cu busuioc verde si mirodenii”. Dovlecelul, bine spalat se taie rondele, iar sfecla bine spalata, se curata si se razuieste grosier.
Pe platoul pentru servit, se aseza rondele de dovlecel, peste care se adauga sfecla razuita si cate o bucata de tofu, care se fixeaza cu scobitori.