O reteta ce nu are nevoie de adaos de sare, cu gust echilibrat, si parfum de lamaita, dietetica si usor de digerat.
INGREDIENTE:
– un dovlecel
– ½ radacina morcov
– ½ radacina patrunjel
– o rosie
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 3-5 crengute de lamaita (roinita)
– ½ lingurita ienibahar rasnit grosier
PREPARARE:
Se spala bine radacina de morcov si cea de patrunjel, apoi se razuie fin, iar dovlecelul, bine spalat se taie rondele.
Se spala rosia si se razuie pulpa grosier, apoi i se adauga uleiul de masline, ienibaharul rasnit si crengutele de lamaita, bine spalate si maruntite.
In sosul obtinut se adauga morcovul si patrunjelul, se amesteca bine iar compozitia rezultata se asterne intre felii de dovlecel.
Se servesc imediat, dar pot fi si pastarte in frigider, 2, 3 zile.