BUSEURI DE DOVLECEL, CU RADACINOASE SI SOS DE ROSII CU LAMAITA

iunie 28, 2021 | CATEGORIA Aperitive

buseuri de dovlecel cu radacinoase si sos de rosii cu lamaita

O reteta ce nu are nevoie de adaos de sare, cu gust echilibrat, si parfum de lamaita, dietetica si usor de digerat.
INGREDIENTE:

– un dovlecel
– ½ radacina morcov
– ½ radacina patrunjel
– o rosie
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 3-5 crengute de lamaita (roinita)
– ½ lingurita ienibahar rasnit grosier

 

PREPARARE:

Se spala bine radacina de morcov si cea de patrunjel, apoi se razuie fin, iar dovlecelul, bine spalat se taie rondele.

ingrediente pentru buseuri de dovlecel cu radacinoase si sos de rosii cu lamaita

Se spala rosia si se razuie pulpa grosier, apoi i se  adauga uleiul de masline, ienibaharul rasnit si crengutele de lamaita, bine spalate si maruntite.

sos pentru buseuri de dovlecel cu radacinoase si sos de rosii cu lamaita

In sosul obtinut se adauga morcovul si patrunjelul, se amesteca bine iar compozitia rezultata se asterne intre felii de dovlecel.

compozitie pentru buseuri de dovlecel cu radacinoase si sos de rosii cu lamaita

Se servesc imediat, dar pot fi si pastarte in frigider, 2, 3 zile.

buseuri de dovlecel cu radacinoase si sos de rosii cu lamaita

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *