O reteta savuroasa, cu ingrediente asociate astfel incat sa rezulte proteine vegetale de calitate, cu aroma si proprietatile specifice ale proaspetelor frunze de salvie.
INGREDIENTE:
– 150 ml lapte de soia
– 4 linguri de seminte de chia
– un ardei gras (aprox 100 g)
– ½ radacina de patrunjel (aprox 35 g)
– 5 frunze de salvie
– ½ lingurita piper macinat (din rasnita amestec)
– sare de ocna (dupa gust)
PREPARARE:
Se spala bine ardeiul si radacina de patrunjel. Ardeiul se curata de seminte si se taie in bucati, iar radacina de patrunjel se feliaza.
Se plaseaza apoi in blender si se adauga laptele de soia si frunzele de salvie, bine spalate si maruntite, cat si piperul macinat. Se blenduiesc fin, apoi in compozitia obtinuta se cufunda semintele de chia.
Se amesteca, se lasa cca o ora sa se hidrateze semintele, apoi se potriveste budinca de sare. Concentratia budincii depinde de suculenta ardeiului si se poate controla adaugand mai multe seminte de chia.