BUDINCA RAW, DE VISINE, CU SEMINTE DE CHIA

iunie 13, 2015 | CATEGORIA Dulciuri

budinca raw, de visine, cu seminte de chia, 2

O budinca extrem de nutritiva, cu ingrediente crude si naturale, pentru pastrarea intacta a calitatii nutrientilor, cu gust diafan si care protejeaza silueta.

INGREDIENTE:

–        500 gr visine (cantarite cu samburi si codite)

–        o lingura de seminte de chia

–        65 gr stafide

–        35 gr seminte de floarea soarelui

–        un praf de nucsoara macinata

–        un praf de scortisoara macinata

–        indulcitor natural, dupa gust (optional)

 

PREPARARE:

Se lasa la inmuiat stafidele si semintele de floarea soarelui, minim 5 ore, apoi se strecoara. Se spala bine visinele, se curata de codite si de samburi.

visine, stafide si seminte de floarea soarelui, pentru budinca raw

Se strivesc apoi, sa-si lase sucul si sa fie mai usor de blenduit cu celelelte ingrediente, fara a fi nevoie de apa, astfel ca impreuna cu stafidele si cu semintele de floarea soarelui se blenduiesc, sucul visinelor fiind suficient pentru obtinerea unei texturi fine. In compozitia obtinuta se adauga semintele de chia, praful de nucsoara si cel de scortisoara.

visine blenduite cu seminte de floarea soarelui si stafide, apoi asezonate cu seminte de chia, scortisoara si nucsoara, pentru budinca raw

Se introduce la rece, pentru circa o ora, pana cand semintele de chia isi sporesc volumul si compozitia devine cremoasa, usor gelatinoasa, de consistenta unei budinci si cu un gust perfect, acrisor-dulceag. Pentru un gust mai accentuat de dulce, se poate adauga, dupa preferinta, un indulcitor natural. Eu insa recomand gustul specific de visine, marcat doar de dulceata stafideor, abia atins de aroma  nucsoarei si a scortisoarei.

budinca raw, de visine, cu seminte de chia

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *