O budinca extrem de nutritiva, cu ingrediente crude si naturale, pentru pastrarea intacta a calitatii nutrientilor, cu gust diafan si care protejeaza silueta.
INGREDIENTE:
– 500 gr visine (cantarite cu samburi si codite)
– o lingura de seminte de chia
– 65 gr stafide
– 35 gr seminte de floarea soarelui
– un praf de nucsoara macinata
– un praf de scortisoara macinata
– indulcitor natural, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se lasa la inmuiat stafidele si semintele de floarea soarelui, minim 5 ore, apoi se strecoara. Se spala bine visinele, se curata de codite si de samburi.
Se strivesc apoi, sa-si lase sucul si sa fie mai usor de blenduit cu celelelte ingrediente, fara a fi nevoie de apa, astfel ca impreuna cu stafidele si cu semintele de floarea soarelui se blenduiesc, sucul visinelor fiind suficient pentru obtinerea unei texturi fine. In compozitia obtinuta se adauga semintele de chia, praful de nucsoara si cel de scortisoara.
Se introduce la rece, pentru circa o ora, pana cand semintele de chia isi sporesc volumul si compozitia devine cremoasa, usor gelatinoasa, de consistenta unei budinci si cu un gust perfect, acrisor-dulceag. Pentru un gust mai accentuat de dulce, se poate adauga, dupa preferinta, un indulcitor natural. Eu insa recomand gustul specific de visine, marcat doar de dulceata stafideor, abia atins de aroma nucsoarei si a scortisoarei.