O delicatesa pentru copii in special, cu ingrediente crude, indulcita natural, pentru bucuria unui dulce inofensiv.
INGREDIENTE:
– 250 gr perle de tapioca (+ 2 linguri pentru ornare, optional)
– 275 (+50…100) ml lapte de migdale
– 250 ml lapte de cocos
– ¼ lingurita pudra de nucsoara
– ¼ lingurita pudra de scortisoara
– ¼ lingurita pudra de ghimbir
– 15-25 picaturi de stevia rebaudiana
– o sfecla mica, pentru ornare, optional
PREPARARE:
Se pregatesc ingredientele, cu observatia ca mai intati am folosit doar 275 ml lapte de migdale.
Se amesteca toate ingredientele.
Se asteapta pana perlele de tapioca incorporeza amestecul de lapte.
Se adauga din restul de lapte de migdale (50…100 ml), in functie de densitatea acestuia. Se amesteca din nou si dupa aproximativ 40 de minute se poate umple forma dorita, umezita in prealabil.
Se plaseaza in congelator, unde zaboveste pana ingheata. Intre timp se spala si se curata sfecla, se marunteste, apoi cu ajutorul unui storcator de legume se obtine sucul rosu si hranitor, in care se adauga perlele de tapioca, pentru ornare.
Se scoate forma umpluta din congelator, se lasa cateva secunde in apa fierbinte, apoi se desprinde budinca. Se poate consuma ca atare,
sau ornata cu perlele de tapioca inmuiate in sucul de sfecla.