BUDINCA DE URZICI CU BRANZA TELEMEA SI PULPA DE PORC

March 7, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

     budinca de urzici cu branza telemea si pulpa de porc

O budinca bine legata,  bogata in proteine, in digestia carora sunt implicate primele urzici ale primaverii.

INGREDIENTE:

–  500 gr pulpa de porc

–  4 legaturi urzici (250 gr urzici fierte)

– 250 gr branza telemea de vaca

–  150 gr iaurt

–  3 linguri de rosii conservate

–  o legatura de patrunjel

–  3 linguri de ulei de floarea soarelui

–  sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Se portioneaza pulpa de porc si se pune la fiert in apa cu putina sare, se spumuiest si se lasa sa fiarba pana cand se patrunde complet si scade apa.

carne de porc fiarta pentru budinca de urzici

Urzicile se curate, se spala in multe ape, apoi se fierb in apa cu putina sare. Se scurg si se toaca .

urzici fierte si tocate

Intr-un vas termoizolant se aseaza carnea fiarta cu putina apa care a ramas, apoi urzicile.

urzici si pulpa de porc, fierte

Deasupra se rade branza telemea si se adauga si iaurtul.

urzici si pulpa de porc, fierte, branza telemea si iaurt

Intregul ansamblu se introduce la cuptor pentru 10 minute, pana se rumeneste branza si se formeaza un sos, api se dauga rosiile si patrunjelul tocat.

urzici si pulpa de porc, fierte, branza telemea si iaurt, rosii si patrunjel

Se lasa inca 5 minute, se scoate din cuptor si dupa ce se mai raceste putin se adauga uleiul. Se poate consuma chiar si rece.

budinca de urzici cu branza telemea si pulpa de porc

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *