O budinca bine legata, bogata in proteine, in digestia carora sunt implicate primele urzici ale primaverii.
INGREDIENTE:
– 500 gr pulpa de porc
– 4 legaturi urzici (250 gr urzici fierte)
– 250 gr branza telemea de vaca
– 150 gr iaurt
– 3 linguri de rosii conservate
– o legatura de patrunjel
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se portioneaza pulpa de porc si se pune la fiert in apa cu putina sare, se spumuiest si se lasa sa fiarba pana cand se patrunde complet si scade apa.
Urzicile se curate, se spala in multe ape, apoi se fierb in apa cu putina sare. Se scurg si se toaca .
Intr-un vas termoizolant se aseaza carnea fiarta cu putina apa care a ramas, apoi urzicile.
Deasupra se rade branza telemea si se adauga si iaurtul.
Intregul ansamblu se introduce la cuptor pentru 10 minute, pana se rumeneste branza si se formeaza un sos, api se dauga rosiile si patrunjelul tocat.
Se lasa inca 5 minute, se scoate din cuptor si dupa ce se mai raceste putin se adauga uleiul. Se poate consuma chiar si rece.