O budinca fara gluten, indulcita sanatos cu stevia si miere de albine si apoi aromatizata, pentru un plus de savoare.
INGREDIENTE:
– o masura perle de tapioca (am folosit de la SanoVita)
– 3 masuri lapte de soia (am folosit indulcit cu stevia)
– miere de albine (optional), dupa gust
– suc de lamaie, dupa gust
– un praf de scortisoara/ portie
– un praf de ghimbir/ portie
PREPARARE:
Se lasa perlele de tapioca in apa rece 5 minute, sa se hidrateze putin, pentru a absorbi mai usor laptele.
Se strecoara, se adauga laptele peste ele, apoi se lasa la foc domol si se amesteca incontinuu.
Perlele incep sa absoarba laptele, iar amestecul se ingroasa.
Cand capata consistenta unei budinci, se ia de pe foc, se lasa sa scada temperatura (sub 40 gC), pentru a se putea adauga mierea, intrucat aceasta la temperaturi ridicate devine nociva pentru organism. Se adauga apoi si sucul de lamaie, ghimbirul macinat si scortisoara.
Se amesteca totul si se obtine o budinca cu ingrediente corect asociate, delicioasa si care poate fi consumata chiar si de catre copii in perioada de diversificare, cu un adaos redus de miere si de mirodenii.