BUDINCA DE TAPIOCA, CU LAPTE DE SOIA

noiembrie 19, 2015 | CATEGORIA Preparate de baza

budinca de tapioca, cu lapte de soia

O budinca fara gluten, indulcita sanatos cu stevia si miere de albine si apoi aromatizata, pentru un plus de savoare.

INGREDIENTE:

– o masura perle de tapioca (am folosit de la SanoVita)

– 3 masuri lapte de soia (am folosit indulcit cu stevia)

– miere de albine (optional), dupa gust

– suc de lamaie, dupa gust

– un praf de scortisoara/ portie

– un praf de ghimbir/ portie

PREPARARE:

Se lasa perlele de tapioca in apa rece 5 minute, sa se hidrateze putin, pentru a absorbi mai usor laptele.

perle de tapioca, la hidratat, pentru budinca

Se strecoara, se adauga laptele peste ele, apoi se lasa la foc domol si se amesteca incontinuu.

perle de tapioca, la fiert, in lapte de soia, pentru budinca

Perlele incep sa absoarba laptele, iar amestecul se ingroasa.

budinca de tapioca, ametecata la sursa domoala de caldura, pentru ingrosare

Cand capata consistenta unei budinci, se ia de pe foc, se lasa sa scada temperatura (sub 40 gC), pentru a se putea adauga mierea, intrucat aceasta la temperaturi ridicate devine nociva pentru organism. Se adauga apoi si sucul de lamaie, ghimbirul macinat si scortisoara.

lamaie,miere de albine,ghimbir si scortisoara, adaugate in budinca de tapioca

Se amesteca totul si se obtine o budinca cu ingrediente corect asociate, delicioasa si care poate fi consumata chiar si de catre copii in perioada de diversificare, cu un adaos redus de miere si de mirodenii.

budinca de tapioca, cu lapte de soia

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *