Bogata in proteine vegetale de calitate, care se absorb si se digera usor de catre organism, acesta budinca, usor picanta si aromata, este un deliciu.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 2 linguri seminte de chia
– 4-5 rosii mici, gen cherry
– 2 fire de patrunjel verde
– un fir de busuioc
– un praf de piper negru, macinat
– o lingura de suc de lamaie
– ½ lingura de ulei de masline extravirgin
– un praf de sare de ocna
PREPARARE:
Se lasa la hidratat semintele de chia, in aproximativ 150 ml de apa.
Dupa cca jumatate de ora, acestea isi sporesc suficient volumul, incat formeaza o budinca. Intre timp, se spala bine rosiile, si se maruntesc, apoi se aseza in pahar intercalandu-le cu budinca de chia si cu frunze de patrunjel, bine spalate si asezonand totul cu sarea si piperul, cu uleiul de masline si sucul lamaiei. Se garniseste in varf, cu busuiocul.