Un dulce sanatos si savuros, rapid, lipsit de gluten, grasimi animale si zahar, hranitor si elegant, inlocuitorul perfect al galustelor cu prune.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 250 ml apa plata
– 75 g seminte de amarant
– 400 g prune
– indulcitor natural (am folosit un plic de sucrazit stevia cu doar 3,5 calorii, echivalent ca indulcire, ca gust, cu doua lingurite de zahar care ar insemna 40 calorii)
– scortisoara macinata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala semintele de amarant si se fierb in cantitatea de apa, aldente, cca 5 minute, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit pana mai scade temperatura, cat sa nu friga, sau se pot lasa sa se raceasca complet. Intre timp se pregatesc prunele astfel: se spala bine, se curata de samburi si se taie bucati. Se plaseaza pe hartie de copt, pe gratarul cuptorului.
Se lasa in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cca 10 minute, cat sa se dezactiveze enzimatic, sa nu fermenteze in amestec cu celelalte ingrediente. Amarantulului i se adauga praful de scortisoara si indulcitorul natural.
Se amesteca apoi, pentru omogenizare. Dupa ce prunele sunt scoase din cuptor si se racesc putin, se pot adauga in recipientele pentru servit, alternandu-le cu amarantul aromat, si pudrate cu scortisoara.