BUDINCA DE AMARANT, CU PRUNE COAPTE SI SCORTISOARA

septembrie 20, 2019 | CATEGORIA Dulciuri

budinca de amarant, cu prune coapte si scortisoara

Un dulce sanatos si savuros, rapid, lipsit de gluten, grasimi animale si zahar, hranitor si elegant, inlocuitorul perfect al galustelor cu prune.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

– 250 ml apa plata
– 75 g seminte de amarant
– 400 g prune
– indulcitor natural (am folosit un plic de sucrazit stevia cu doar 3,5 calorii, echivalent ca indulcire, ca gust, cu doua lingurite de zahar care ar insemna 40 calorii)
– scortisoara macinata, dupa gust

PREPARARE:

Se spala semintele de amarant si se fierb in cantitatea de apa, aldente, cca 5 minute, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit pana mai scade temperatura, cat sa nu friga, sau se pot lasa sa se raceasca complet. Intre timp se pregatesc prunele astfel: se spala bine, se curata de samburi si se taie bucati. Se plaseaza pe hartie de copt, pe gratarul cuptorului.

prune pregatite pentru copt, pentru budinca cu amarant

Se lasa in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cca 10 minute, cat sa se dezactiveze enzimatic, sa nu fermenteze in amestec cu celelalte ingrediente. Amarantulului i se adauga praful de scortisoara si indulcitorul natural.

amarant fiert si aromatizat, pentru budinca cu prune coapte

Se amesteca apoi, pentru omogenizare. Dupa ce prunele sunt scoase din cuptor si se racesc putin, se pot adauga in recipientele pentru servit, alternandu-le cu amarantul aromat, si pudrate cu scortisoara.

budinca de amarant, cu prune coapte si scortisoara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *