BROCCOLI SI OREZ BRUN CU QUINOA, ASEZONATE PICANT

December 18, 2020 | CATEGORIA Garnituri

broccoli si orez brun cu quinoa, asezonate picant, detaliu

O reteta cu ingrediente foarte sanatos asociate, astfel incat sa se obtina proteine complete si asezonata apoi cu picanteria condimentelor.

INGREDIENTE:

– un broccoli
– 125 g orez integral cu quinoa (am folosit saculet de la Panzani)
– 2 foi de dafin
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingura oregano macinat
– 2 -3 catei de usturoi
– 150 ml suc de rosii
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se fierbe saculetul cu orez si quinoa, in 1,5 l de apa cu putina sare si cu o foaie de dafin, cam 12 minute. Apoi se clateste cu apa rece, se scurge si se desface, orezul si quinoa ramananad intregi, cu aspect placut. Se spala bine broccoli si se desface in buchete.

ingrediente pentru broccoli si orez brun cu quinoa, asezonate picant

Se fierbe apoi in apa cca 5 minute, se intrerupe fierberea si se adauga celalata foaie de dafin.

broccoli fiert, pentru broccoli si orez brun cu quinoa, asezonate picant

Se lasa vasul acoperit cca 10 minute, sa-si reverse foaia de dafin aroma, apoi se strecoara si se adauga peste orez si quinoa, amestecand usor. Peste sucul de rosii se adauga uleiul de masline si usturoiul curatat, spalat si razuit fin.

ingrediente de sos, pentru broccoli si orez brun cu quinoa, asezonate picant

Se amesteca, apoi cu acest sos se asezoneaza orezul cu quinoa si broccoli.

broccoli si orez brun cu quinoa, asezonate picant

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *