O reteta cu ingrediente foarte sanatos asociate, astfel incat sa se obtina proteine complete si asezonata apoi cu picanteria condimentelor.
INGREDIENTE:
– un broccoli
– 125 g orez integral cu quinoa (am folosit saculet de la Panzani)
– 2 foi de dafin
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingura oregano macinat
– 2 -3 catei de usturoi
– 150 ml suc de rosii
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se fierbe saculetul cu orez si quinoa, in 1,5 l de apa cu putina sare si cu o foaie de dafin, cam 12 minute. Apoi se clateste cu apa rece, se scurge si se desface, orezul si quinoa ramananad intregi, cu aspect placut. Se spala bine broccoli si se desface in buchete.
Se fierbe apoi in apa cca 5 minute, se intrerupe fierberea si se adauga celalata foaie de dafin.
Se lasa vasul acoperit cca 10 minute, sa-si reverse foaia de dafin aroma, apoi se strecoara si se adauga peste orez si quinoa, amestecand usor. Peste sucul de rosii se adauga uleiul de masline si usturoiul curatat, spalat si razuit fin.
Se amesteca, apoi cu acest sos se asezoneaza orezul cu quinoa si broccoli.