O reteta ce valorifica enzimele pretioase ale florilor proaspete, dulci si parfumate, de salcam.
INGREDIENTE:
– 500 g broccoli
– 8 inflorescente de salcam
– ½ lingurita cimbru macinat
– ½ lingurita de ghimbir macinat
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o portocala
– sare neiodata, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se curata si se spala bine broccoli si florile de salcam.
Se desface broccoli in buchete mici si se fierbe la abur, in recipient special sau intr-o sita acoperita cu-n capac si plasata peste o oala cu apa, care dupa ce da in fiert, se lasa pe sursa de caldura, la temperatura mica, pana se patrunde broccoli. Se lasa sa se mai racoreasca putin, apoi se asociaza cu florile de salcm, cu cimbrul si ghimbirul, cu uleiul si cu sucul de portocala. Se amesteca toate, se portivesc de sare, apoi se portioneaza.