O reteta dietetica, usor digerabila, atinsa de savoarea si concentratia mirodeniilor.
INGREDIENTE:
– un broccoli
Pentru sos
– ½ dovlecel (aprox 150 g)
– un cm tulpina de broccoli
– 2-3 frunze de broccoli
– un cm radacina de ghimbir
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– o lamaie
– o lingurita de pudra de turmeric (curcuma)
– ½ lingurita pudra de ienibahar
– 100 ml apa
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine broccoli, se desprind buchetele de pe tulpina si se pun la fiert in apa cu putina sare, iar dupa ce incepe fierberea se lasa cca 3 minute, apoi se intrerupe si se lasa vasul acoperit. Se desprind frunzele de pe tulpina de broccoli, apoi se curata tulpina, se taie aproximativ un cm lungime din ea, din partea superioara, unde este mai frageda si se marunteste. Dovlecelul, bine spalat, se taie cubulete, iar radacina de ghimbir se curata si se razuieste fin.
Se aduna in blender apoi toate acestea, se adauga apa, pudrele de ghimbir si de turmeric, sucul lamaiei si uleiul de masline, apoi se blenduiesc toate pana la consistenta unui sos. Se strecoara bucatile de broccoli fiert, apoi se pot savura cufundate in sosul proaspat.