O reteta preparata dietetic, rapida si sanatoasa, aromatizata cu frunze si flori de salvie verde.
INGREDIENTE:
– 200 gr broccoli
– 2 fire de ceapa verde
– o capatana de usturoi verde
– ½ ardei gras rosu
– ½ ardei ardei galben
– 2 linguri de bulion
– o lingurita boabe de ienibahar macinate
– o ramura de salvie (cu frunze si flori)
– 2 linguri ulei de masline, presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa, usturoiul si ardeii, apoi ceapa se toaca, ardeii se taie fasii inguste, iar cateii de usturoi se feliaza subtire. Se plaseaza toate intr-o cratita.
Se adauga o cana de apa si se fierb incet. Intre timp se spala bine broccoli, se desface in buchete mici, apoi se adauga peste legumele puse la fiert.
Se mai adauga 1/2 cana de apa si se lasa intreg ansamblul sa fiarba pana se patrund toate ingredientele. Se adauga apoi bulionul si ienibaharul macinat.
Se fierb 3 minute, se potriveste totul de sare, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit. Intre timp se spala bine florile si frunzele de salvie, se toaca si se adauga crude in fiecare portie, impreuna cu uleiul de masline presat la rece, pentru o absorbtie maxima a nutrientilor.