O reteta sanatoasa, ce poate constitui o cina apetisanta si hranitoare, bogata in nutrienti de calitate.
INGREDIENTE:
– un broccoli
– 75 g fistic prajit
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– ½ lingurita de cimbru maruntit
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura ulei de masline, extravirgin
– ½ lamaie
– patrunjel verde, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se desface in buchetele broccoli, iar tulpina se curata si se taie rondele fine. Ardeiul gras, bine spalat, se curate de samburi, se feliaza si se taie in cubulete marunte.
Se fierb in apa ardeiul gras maruntit si feliile din tulpina de broccoli, iar cand sunt patrunse, se adauga buchetele de broccoli si se lasa cca 5 minute sa fiarba, apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin, piperul negru, sarea si cimbrul maruntit. Se lasa vasul acoperit, sa se intrepatrunda aromele. Se strecoara de apa in care au fiert, apoi se pregatesc portiile, asternanad bucatile de broccoli si asezonad cu ardeiul si semitele de fistic, apoi si cu piperul negru, cu uleiul de masline si cu sucul jumatatii de lamaie. Se garniseste cu patrunjel verde, bine spalat.