Acum ca salcamii sunt incarcati de ciorchinii florilor, parfumul lor m-a indemnat sa pregatesc aceste briose rapide si aromate, cu ingrediente vegetariene, asociate corect, spre deliciul celor ce le savureaza.
INGREDIENTE (pentru 10 bucati):
– o cana faina dietetica, din macinis integral de grau
– o cana de flori de salcam
– ½ cana apa minerala
– ¼ cescuta de ulei de masline extravirgin
– ¼ cana zahar brut
– ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
– coaja unei lamai
– 2 linguri suc de lamaie
PREPARARE:
Florile de salcam se desprind de pe ciorchini si se spala foarte bine, apoi se plaseaza intr-un bol si li se adauga faina, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie.
In alt bol se asociaza apa minerala cu uleiul si zaharul brut, apoi se amesteca putin, pentru omogenizare.
Continutul lichid se adauga peste cel solid si se amesteca bine, obtinand un aluat care se plaseaza in locasurile pentru briose, din forma tapetata cu ulei si faina.
Se coc in cuptorul incins in prealabil, apoi, dupa primele 3 minute se scade temperature la moderat si se lasa pana se patrund. Dupa racire se pudreaza cu zahar brut, pentru iubitorii unui dulce mai accentuat, dar sunt suficient de aromate si mai sanatoase, simple.