Briose pregatite sanatos, cu ingrediente asociate corect, bogate in antioxidanti, coapte lent, pentru maximum de savoare.
INGREDIENTE:
– 2 cani dovleac placintar razuit
– 1 cana fulgi de ovaz
– ¼ cana seminte de in
– 3 linguri de ulei vegetal (am folosit de soia)
– o lingurita boia de ardei dulce
– o lingurita de pudra de rozmarin
– ½ lingurita de amestec iute (din rasnita de la KAMIS)
– ½ lingurita sare
PREPARARE:
Se curata dovleacul si se rade groier pulpa acestuia, care se asociaza cu fulgii de ovaz, cu semintele de in, cu boiaua de ardei dulce, cu pudra de rozmarin, cu sarea si cu amestecul iute.
Se amesteca bine, framantand ingredientele, apoi se lasa cca 10 minute sa se inmoaie. Se adauga si uleiul, se amesteca bine din nou si se umplu formele de briose.
Se coc in cuptor, cam 45 de minute la maximum 150de grade C, apoi se scot din forme si se consuma calde sau reci, eventual asezonate cu frunze proaspete de rozmarin.