BRIOSE VEGANE RUSTICE, CU MALAI, DOVLEAC, TOFU SI STAFIDE

noiembrie 19, 2018 | CATEGORIA Dulciuri

briose vegane rustice, cu malai, dovleac, tofu si stafide

O combinatie reusita ca gust, sanatoasa, fara gluten, lactoza si zahar, pentru a evita riscuri de procesare si absorbtie a ingredientelor in organism.

INGREDIENTE (pentru 6 bucati):

– 300 g dovleac razuit grosier
– o lingura ulei de soia
– 140 g faina de porumb (malai)
– 100 g branza tofu (din soia nemodificata genetic)
– 30 g stafide brune (plus cateva pentru garnisit)
– o lingurita de scortisoara macinata
– o lamaie
– 9 linguri de apa

 

PREPARARE:

Se curata dovleacul de coaja si se razuieste grosier.

dovleac razuit si alte ingrediente pentru briose vegane rustice

Se asterne intr-un vas emailat, i se adauga uleiul de soia si se lasa la foc mic, amestecand continuu. Daca dovleacul isi lasa sucul sau natural, se adauga malaiul in ploaie si se continua amestecarea. Daca este un dovleac ce nu lasa suc, atunci se adauga apa, apoi malaiul, continuind amestecarea pana cand se obtine o structura consistenta. Se adauga apoi branza tofu si stafidele, scortisoara macinata, sucul lamaiei, cat si o lingurita din coaja razuita a acesteia.

dovleac razuit si malai incalzite, cu branza tofu, stafide si mirodenii, pentru briose vegane, rustice

Se blenduieste totul cu un blender de mana, apoi compozitia obtinuta se asterne in hartiile de briose, garnisisnd cu cateva stafide.

briose vegane rustice,cu  malai, dovleac, tofu si stafide, formatate

Se pastreaza la rece cca 5 ore, pentru a deveni mai ferme, prin hidratarea malaiulu si a se scoate mai usor din forme.

briose vegane rustice,cu  malai, dovleac, tofu si stafide

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *