O combinatie reusita ca gust, sanatoasa, fara gluten, lactoza si zahar, pentru a evita riscuri de procesare si absorbtie a ingredientelor in organism.
INGREDIENTE (pentru 6 bucati):
– 300 g dovleac razuit grosier
– o lingura ulei de soia
– 140 g faina de porumb (malai)
– 100 g branza tofu (din soia nemodificata genetic)
– 30 g stafide brune (plus cateva pentru garnisit)
– o lingurita de scortisoara macinata
– o lamaie
– 9 linguri de apa
PREPARARE:
Se curata dovleacul de coaja si se razuieste grosier.
Se asterne intr-un vas emailat, i se adauga uleiul de soia si se lasa la foc mic, amestecand continuu. Daca dovleacul isi lasa sucul sau natural, se adauga malaiul in ploaie si se continua amestecarea. Daca este un dovleac ce nu lasa suc, atunci se adauga apa, apoi malaiul, continuind amestecarea pana cand se obtine o structura consistenta. Se adauga apoi branza tofu si stafidele, scortisoara macinata, sucul lamaiei, cat si o lingurita din coaja razuita a acesteia.
Se blenduieste totul cu un blender de mana, apoi compozitia obtinuta se asterne in hartiile de briose, garnisisnd cu cateva stafide.
Se pastreaza la rece cca 5 ore, pentru a deveni mai ferme, prin hidratarea malaiulu si a se scoate mai usor din forme.