BRIOSE VEGANE, CU FAINA DE COCOS, BANANA, MERE SI SCORTISOARA

februarie 17, 2020 | CATEGORIA Dulciuri

briose vegane cu faina de cocos, banana, mere si scortisoara

O reteta fara gluten, fara lactoza, fara zahar, cu grasimi din faina de cocos, un glucid natural, sanatos si usor de preparat.

INGREDIENTE:

– 220 g faina de cocos
– 2-3 mere (200 g, cantarite razuite cu tot cu coaja)
– o banana (110 g)
– 2 linguri de scortisoara macinata
– o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
– o lamaie
– 2 cm pastaie vanilie

 

PREPARARE:

Se spala bine merele si se razuiesc cu tot cu coaja, apoi de indata ce se razuiesc se stropesc cu suc de lamaie sa nu oxidezee si se adauga in faina de cocos.

ingrediente pentru briose vegane cu faina de cocos, banana, mere  si scortisoara

Se amesteca cu faina, se adauga apoi si banana pasata, scortisoara macinata si bicarbonatul stins cu suc de lamaie. Se mai adauga semintele din pastaia de vanilie sectionata, cat si restul sucului de lamaie. Se amesteca si se obtine un aluat faramicios la vedere, dar care se poate modela usor.

aluat pentru briose vegane cu faina de cocos, banana, mere  si scortisoara

Se portioneaza briosele, fie in forme special, fie cu mana (se modeleaza cate o sfera, care apoi se alungeste intr-o parte si se taseaza, ca un piciorus), cum se observa in imaginea de mai jos:

briose vegane cu faina de cocos, banana, mere  si scortisoara, modelate pentru cuptor

Se introduce in cuptorul preincalzit la cca 150 de grade, unde se lasa cam 40 de minute. Se pot servi ca atare, sau cu adaos de sos de fructe. (fructe pasate),

briose vegane cu faina de cocos, banana, mere  si scortisoara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *