O reteta fara gluten, fara lactoza, fara zahar, cu grasimi din faina de cocos, un glucid natural, sanatos si usor de preparat.
INGREDIENTE:
– 220 g faina de cocos
– 2-3 mere (200 g, cantarite razuite cu tot cu coaja)
– o banana (110 g)
– 2 linguri de scortisoara macinata
– o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
– o lamaie
– 2 cm pastaie vanilie
PREPARARE:
Se spala bine merele si se razuiesc cu tot cu coaja, apoi de indata ce se razuiesc se stropesc cu suc de lamaie sa nu oxidezee si se adauga in faina de cocos.
Se amesteca cu faina, se adauga apoi si banana pasata, scortisoara macinata si bicarbonatul stins cu suc de lamaie. Se mai adauga semintele din pastaia de vanilie sectionata, cat si restul sucului de lamaie. Se amesteca si se obtine un aluat faramicios la vedere, dar care se poate modela usor.
Se portioneaza briosele, fie in forme special, fie cu mana (se modeleaza cate o sfera, care apoi se alungeste intr-o parte si se taseaza, ca un piciorus), cum se observa in imaginea de mai jos:
Se introduce in cuptorul preincalzit la cca 150 de grade, unde se lasa cam 40 de minute. Se pot servi ca atare, sau cu adaos de sos de fructe. (fructe pasate),