BRIOSE, CU MIEZ DE NUCA SI CACAO

februarie 28, 2014 | CATEGORIA Aperitive

briose cu miez de nuca si pudra de cacao

Este o reteta vegetariana cu ingrediente sanatoase, un energizant mic dejun sau o gustare nutritiva.

INGREDIENTE (pentru 12 bucati):

–         1 ½  cana de faina dietetica, din macinis integral de grau

–         o cana de miez de nuca

–         ¼ cana de cacao pudra

–         ½ cana zahar brun

–         ½  cana de apa minerala

–         ¼  cescuta de ulei de masline extravirgin

–         o lingurita de bicarbonat de sodiu

–         coaja rasa a unei lamai

–         2 linguri suc de lamaie

 

PREPARARE:

Se toarna zaharul, uleiul de masline extravirgin si apa minerala, intr-un bol.

apa minerala, zahar brun, ulei de masline extravirgin, pentru briose

Se amesteca bine, apoi, intr-un alt bol, se toarna faina dietetica, pudra de cacao, miezul de nuca grosier, caja de lamaie si bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie.

faina integrala, coaja de lamaie, bicarbonatde sodiu, miez de nuca, suc de laamie, pudra de cacao, pentru briose

Se toarna apoi ingredientele din primul bol peste ingredientele din cel de-al doilea, apoi se amesteca pentru omogenizare. Formele pentru briose se tapeteaza cu hartie de copt sau cu ulei si faina (ca in acest caz), apoi se toarna in fiecare locas din compozitia pentru briose, in proportie de ¾ din volumul locasului.

alut pentru briose, cu miez de nuca si cacao

Se introduc formele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, dupa 2 minute se scade temperatura la 140 de grade C, se mentin cca 15 minute, se verifica daca sunt coapte, apoi se intrerupe sursa de caldura se lasa sa se raceasca odata cu cuptorul, pentru a se desprinde usor din forme, apoi se pudreaza cu pulbere de cacao.

briose cu miez de nuca si pudra de cacao

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *