Briose preparate cu ingrediente asociate corect, sanatoase si delicioase, ideale pentru un vin aperitiv.
INGREDIENTE (pentru 10 bucati):
– 1 si 1/4 cani faina dietetica, din macinis integral de grau
– o cana gulii rase fin (o gulie potrivita)
– ½ cana apa minerala
– ¼ cescuta de ulei de masline extravirgin
– o lingurita de bicarbonat de sodiu
– 2 linguri de suc de lamaie
– o lingurita rasa de pudra de ghimbir
– o lingura maghiran uscat
– o lingura de boia de ardei dulce
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata guliile, apoi, in bolul pentru ingredientele solide, se aduna faina dietetica integrala, pudra de ghimbir, maghiranul uscat, boiaua de ardei dulce, sarea si guliile rase fin.
In alt bol se aduna apa minerala si uleiul, apoi se adauga bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie si se amesteca.
Se adauga peste ingredientele solide si se amesteca din nou. Aluatul rezultat se imparte in locasurile formelor pentru briose, umplandu-le cam trei sferturi.
Se introduc in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, iar dupa 5 minute se micsoreaza temperatura cam la 120 de grade Celsius si se lasa in cuptor pana cresc, se patrund si se rumenesc usor.