O alintare ce poate fi savurata in orice moment al zilei, cu ingrediente sanatoase, pentru hranire si o digestie optima.
INGREDIENTE:
– 3 fire de usturoi verde
– 5 fire de ceapa verde
– 1-2 morcovi
– 4 legaturi de loboda
– 2 legaturi de frunze de patlagina (in oras le gasiti in parcuri si prin gradinile blocurilor)
– ½ l bors natural, de putina
– o legatura de leustean verde
– ulei extravirgin de masline (o lingurita/portie)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine ceapa, usturoiul verde si morcovii, apoi se maruntesc dupa preferinta.
Se fierb in apa pana patrund, timp in care se spala bine loboda si patlagina, se toaca si se adauga la fiert.
Se lasa la foc domol doar un minut, apoi se intrerupe fierberea si se acopera vasul, pentru 10 minute in care frunzele se patrund, ramanand ferme, nu pastoase. Se adauga apoi borsul, se potriveste totul de sare, iar cand se portioneaza se adauga uleiul extravirgin de masline si frunzele proaspete de leustean, bine spalate si tocate fin.