Un bors de primavara, cu dulceata radacinoaselor si a buchetelor tinere de broccoli, marcat de gustul usor acrisor al frunzelor proaspete de stevie, aromat intens cu frunze de leustean verde.
INGREDIENTE:
– 2 capatani tinere de broccoli
– un morcov
– o felie de telina
– o radacina de pastarnac
– un ardei capia
– o legatura de stevie
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– o legatura de leustean
– 500 ml bors
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine radacinoasele si ceapa verde, se curata superficial, urmand sa fie toate tocate.
Se pun la fiert in apa, iar intre timp se spala bine si se rup buchetele de broccoli, apoi ardeiul, bine spalat, se marunteste. Se adauga si acestea la fiert, apoi se spala bine si frunzele de stevie, care se toaca fin si se adauga in ciorba.
Dupa 5 minute, se intrerupe fierberea, se potriveste de sare si cam dupa un sfert de ora, timp in care temperatura ciorbei scade, se potriveste de sare si se adauga borsul. Nu fierbeti borsul ci adaugati-l crud in ciorbe, pentru a beneficia de toti nutrientii valorosi ai acestuia. Dupa portionare, se adauga leusteanul proaspat, bine spalat si tocat fin, pentru a ingera toata bogatia sa de enzime.