BORS VEGAN DE STEVIE SI BROCCOLI

aprilie 14, 2018 | CATEGORIA Ciorbe

bors vegan de stevie si broccoli

Un bors de primavara, cu dulceata radacinoaselor si a buchetelor tinere de broccoli, marcat de gustul usor acrisor al frunzelor proaspete de stevie, aromat intens cu frunze de leustean verde.

INGREDIENTE:

– 2 capatani tinere de broccoli

– un morcov

– o felie de telina

– o radacina de pastarnac

– un ardei capia

– o legatura de stevie

– o lingura de ulei de masline extravirgin

– o legatura de leustean

– 500 ml bors

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine radacinoasele si ceapa verde, se curata superficial, urmand sa fie toate tocate.

ceapa verde si radacinoase tocate, pentru bors de stevie si broccoli

Se pun la fiert in apa, iar intre timp se spala bine si se rup buchetele de broccoli, apoi ardeiul, bine spalat, se marunteste. Se adauga si acestea la fiert, apoi se spala bine si frunzele de stevie, care se toaca fin si se adauga in ciorba.

stevie tocata adaugata la fiert, pentru bors de stevie si broccoli

Dupa 5 minute, se intrerupe fierberea, se potriveste de sare si cam dupa un sfert de ora, timp in care temperatura ciorbei scade, se potriveste de sare si se adauga borsul. Nu fierbeti borsul ci adaugati-l crud in ciorbe, pentru a beneficia de toti nutrientii valorosi ai acestuia. Dupa portionare, se adauga leusteanul proaspat, bine spalat si tocat fin, pentru a ingera toata bogatia sa de enzime.

bors vegan de stevie si broccoli

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *