BORS VEGAN DE RADACINOASE, CU LOBODA DE PRIMAVARA

mai 7, 2018 | CATEGORIA Ciorbe

bors vegetarian de radacinoase, cu loboda de primavara

Un bors incantator, cu leguminoase fierte al dente, fara adaos de grasimi, racoritor si revigorant, bogat in enzime si gust natural.

INGREDIENTE:

– un morcov

– o radacina de patrunjel

– o radacina de pastarnac

– o felie de telina

– o felie de sfecla rosie

– 3 fire de ceapa verde

– o felie de ardei gras

– 2 legaturi de loboda (am folosit una verde si una rosie)

– 500 ml bors de fermentatie naturala

– o legatura de leustean verde

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine radacinoasele (morcovul, albitura si sfecla rosie) si ceapa verde, apoi se curata si se toaca.

ingrediente pentru bors de radacinoase, cu loboda de primavara

Se fierb in apa al dente, apoi se adauga loboda si ardeiul, bine spalate si tocate.

ardei si loboda tocate, adaugate la fiert, pentru bors de radacinoase, cu loboda de primavara

Se lasa circa 5 minute sa fiarba domol, apoi se inrerupe fierberea si se lasa sa se domoleasca temperatura ciorbei. Abia atunci se adauga borsul si se potriveste de sare, astfel incat temperatura sa conserve alaturi de ceilalti nutrienti de valoare ai borsului si enzimele. Cand se portioneaza, se serveste cu leustean proaspat spalat si tocat.

bors vegetarian de radacinoase, cu loboda de primavara

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *