Pe tarabele pietelor, in aceasta perioada a anului, legaturile de leustean sunt expuse uscate, rareori mai intrezarim cateva fire proaspete, ce-si raspandesc mirosul la apropierea narilor. Astfel ca ademenita de o astfel de prospatura, am preparat o ciorba concentrata, cu aripi degresate de curcan si cu bors natural din tarate de grau, alintata de gustul proaspat si marcant al leusteanului verde.
INGREDIENTE:
– 2 aripi de curcan
– o ceapa
– 2 morcovi
– o felie de telina (o telina mica)
– o radacina de pastarnac
– o radacina de patrunjel
– un ardei
– 750 ml bors natural
– o legatura de leustean verde
– sare de ocna, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se spala bine, se curata si se dregreseaza aripile de curcan. Eu am indepartat pe cat posibil, pielita sustinatoare.
Se pun la fiert in apa, iar dupa ce clocotesc, se arunca apa si se inlocuieste cu alta proaspata, pentru a le degresa cat mai bine. Se spala apoi si se toaca ceapa, morcovii si albiturile, se adauga alaturi de carne. Cand toate sunt aproape patrunse, se adauga sarea si ardeiul proaspat spalat si tocat, impreuna cu tulpinile de leustean verde, spalate si tocate fin.
Cand sunt toate fierte, se intrerupe fierberea, iar dupa ce temperatura ciorbei mai scade, se adauga borsul si leustenul tocat, pentru a le conserva cat mai bine nutrientii.