BORS DE SOIA BOABE, CU SFECLA ROSIE

septembrie 6, 2014 | CATEGORIA Ciorbe

bors de soia boabe, cu sfecla rosie

Un bors concentat in culoare si nutrienti, pregatit sanatos, pentru o hranire corecta si un  gust excelent.

INGREDIENTE:

–          275 gr boabe de soia

–          275 gr sfecla rosie

–          4 linguri de otet de mere, natural

–          o ceapa

–          un ardei gras

–          o radacina de patrunjel

–          o telina mica

–          500 ml bors natural, de putina

–          o legatura de leustean verde

–          sare neiodata, dupa gust

–          ulei vegetal presat la rece (optional)

 

PREPARARE:

Se spala bine boabele de soia in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat mai mult de 5 ore, pentru a se inmuia si a fierbe repede.

bors-soiaboabe-sfeclarosie1ok

Se strecoara, apoi se fierb in apa cu putina sare. Se spala se curate si se toaca radacinile de telina si de patrunjel, ceapa si ardeiul, apoi se adauga la fiert peste boabele de soia, cand acestea incep sa se patrunda.

cepa, radacini de telina si patrunjel, ardei, soai boabe, pentru bors cu sfecla rosie

Intre timp, sfecla se taie subtire, in forma dorita, se presara putina sare peste ea si se adauga otetul de mere (sau suc de lamaie) pentru a-si pastra culoarea.

sfecla rosie cu sare si otet de mere, pentru bors

Se toarna din ciorba fierbinte peste sfecla astfel pregatita, cat sa o acopere, sa se opareasca pentru a se fixa culoarea, apoi intreg ansamblul se retoarna peste ciorba.

soia boabe, sfecla rosie, si legume, pentru bors

Se lasa sa fiarba pana cand se patrunde bine sfecla. Se adauga tulpinele de leustean, se lasa sa fiarba in cateva clocote, apoi se intrerupe fierberea, se adauga borsul proaspat si frunzele verzi de leustean, pentru un plus de nutrienti si de gust, apoi se potriveste de sare daca este nevoie. Se serveste cu adaos de leustean proaspat sau, optional, cu ulei presat la rece.

bors de soia boabe, cu sfecla rosie 2

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *