Un bors cu proteine complete vegetale, aromatizat cu leustean si cimbru de gradina, corect preparat pentru absorbtia maxima a nutrientilor din ingrediente.
INGREDIENTE:
– 500 g ciuperci pleurotus
– 4 linguri de orez brun
– o ceapa
– 2 morcovi
– o felie de telina
– 2 ardei grasi
– 500 ml bors din tarate de grau
– o lingura de cimbru uscat
– o foaie de dafin
– o legatura de leustean proaspat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala orezul in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat peste noapte. Se curata ceapa si se spala. Se spala si morcovii, felia de telina si ardeii, apoi se curata. Se toaca toate legumele marunt. Se desprind frunzele de pe tulpinele leustenului bine spalat, apoi tulpinele se toaca fin. Se spala si ciupercile si se taie grosier.
Se pun toate la fiert in apa, cu un praf de sare si se lasa sa fiarba aldente, asta insemnand cam 15 minute. Se intrerupe fierberea, se adauga cimbrul si foaia de dafin si se lasa vasul acoperit o jumatate de ora, timp in care orezul se inmoaie suficient si-si sporeste volumul. Se potriveste de sare, se adauga apoi borsul crud, se portioneaza si se serveste cu adaos de leustean verde tocat.