BORS CU URZICI SI LEURDA

martie 26, 2016 | CATEGORIA Ciorbe

bors cu urzici si leurda

Un bors de primavara, pregatit astfel incat sa se conserve maximum de nutrienti, fara adaos de grasimi, cu prospetimea urzicilor si a leurdei proaspat culese, pentru o detoxifiere si revogorare a organismului.

INGREDIENTE :

– 2 cepe

– 2 morcovi

– o telina

– 2 ardei (am folosit conservati, cu sare)

– 2 maini generoase de urzici proaspat culese

– o legatura de leurda

– ½ l bors de putina

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine si se curata ceapa, morcovii si telina, apoi se toaca marunt.

legume tocate pentru bors cu urzici si leurda

Se fierb in apa cu un praf de sare, iar intre timp se curata si se spala bine, in multe ape, urzicile si leurda. Se fierb urzicile pana se inmoaie, se scurg si se toaca marunt, apoi impreuna cu ardeii conservati tocati, se adauga in ciorba.

urzici si ardei, tocate, adaugate peste legumele fierte

Se mai lasa sa fiarba 2 minute, apoi se intrerupe fierberea. Se adauga borsul si leurda tocata marunt, fara a se fierbe, pentru a ramane nutrientii intacti.

bors cu urzici si leurda

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *