Un bors de primavara, pregatit astfel incat sa se conserve maximum de nutrienti, fara adaos de grasimi, cu prospetimea urzicilor si a leurdei proaspat culese, pentru o detoxifiere si revogorare a organismului.
INGREDIENTE :
– 2 cepe
– 2 morcovi
– o telina
– 2 ardei (am folosit conservati, cu sare)
– 2 maini generoase de urzici proaspat culese
– o legatura de leurda
– ½ l bors de putina
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa, morcovii si telina, apoi se toaca marunt.
Se fierb in apa cu un praf de sare, iar intre timp se curata si se spala bine, in multe ape, urzicile si leurda. Se fierb urzicile pana se inmoaie, se scurg si se toaca marunt, apoi impreuna cu ardeii conservati tocati, se adauga in ciorba.
Se mai lasa sa fiarba 2 minute, apoi se intrerupe fierberea. Se adauga borsul si leurda tocata marunt, fara a se fierbe, pentru a ramane nutrientii intacti.