BORS CU CARTOFI NOI SI USTUROI VERDE

mai 5, 2014 | CATEGORIA Ciorbe

bors cu cartofi noi si usturoi verde

O reteta de ciorba acrisoara, pregatita sanatos, din cartofi noi, imbogatiti cu arome desavarsite.

INGREDIENTE :

–          500 gr cartofi noi

–          5 fire de usturoi verde

–          o ceapa mare

–          3 morcovi

–          o radacina de patrunjel

–          o radacina de pastarnac

–          o radacina de telina

–          500 ml bors natural, din tarate de grau

–          3 linguri de ulei de rapita, presat la rece

–          leustean verde, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine si se curata morcovii, ceapa, radacinile de telina, de pastarnac si de patrunjel, apoi se toaca si se fierb in apa cu putina sare, pana aproape se patrund. Intre timp se spala si se curata cartofii noi si firele de usturoi verde, apoi se taie grosier.

bors-cartofinoi-usturoiverde1ok

Se adauga la fiert alaturi de legumele patrunse.

bors-cartofinoi-usturoiverde2ok

Cand sunt toate fierte, se intrerupe fierberea, se adauga borsul proaspat si uleiul de rapita, se amesteca si se potriveste totul  de sare. Se lasa acoperit 5 minute sa se intrepatrunda miresmele, apoi se poate servi cu leustean proaspat tocat, adaugat fiecarei portii.

borscartofinoi-usturoiverde-finalok

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *