O reteta de ciorba acrisoara, pregatita sanatos, din cartofi noi, imbogatiti cu arome desavarsite.
INGREDIENTE :
– 500 gr cartofi noi
– 5 fire de usturoi verde
– o ceapa mare
– 3 morcovi
– o radacina de patrunjel
– o radacina de pastarnac
– o radacina de telina
– 500 ml bors natural, din tarate de grau
– 3 linguri de ulei de rapita, presat la rece
– leustean verde, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovii, ceapa, radacinile de telina, de pastarnac si de patrunjel, apoi se toaca si se fierb in apa cu putina sare, pana aproape se patrund. Intre timp se spala si se curata cartofii noi si firele de usturoi verde, apoi se taie grosier.
Se adauga la fiert alaturi de legumele patrunse.
Cand sunt toate fierte, se intrerupe fierberea, se adauga borsul proaspat si uleiul de rapita, se amesteca si se potriveste totul de sare. Se lasa acoperit 5 minute sa se intrepatrunda miresmele, apoi se poate servi cu leustean proaspat tocat, adaugat fiecarei portii.
Imibietoare, plina de culori si vitamine!
Simteam nevoia de ceva usor, si iata !