O reteta proprie de jeleuri crud vegetariene, dulciuri naturale si inofensive, o incantare pentru clipele de rasfat.
INGREDIENTE (pentru 20-23 bucati):
– 150 ml suc de portocale
– 2 lingurite coaja de portocale
– 2,5 linguri tarate de psyllium
– 6 linguri seminte de susan
– 3 linguri stafide aurii
– 1,5 linguri ulei de masline extravirgin
– 0,5 pastaie vanilie
– 5 picaturi de stevia rebaudiana (optional)
PREPARARE:
Peste sucul de portocale se adauga taratele de psyllium si semintele pastaii de vanilie.
Se amesteca si se lasa ansamblul cam o ora, pentru ca taratele sa absoaraba sucul de portocale si sa se intrepatrunda aromele. Intre timp se rehidrateaza stafidele si se rasnesc fin semintele de susan, pana se obtine o faina. Intr-un bol se aduna faina de susan, uleiul de masline extravirgin, taratele de psyllium imbibate cu sucul de portocale si cu vanilia, stafidele strecurate si coaja de portocale.
Se omogenizeaza totul cu-n blender de mana, se indulceste optional cu stevia rebaudiana, apoi din amestecul rezultat se formeaza jeleurile, cu mana umezita. Se pot folosi mulaje din silicon, care, dupa umplere, se tin in congelator o jumatate de ora pentru a se forma modelele dorite.
Se pot consuma si reci, dar sunt mai aromate la temperatura camerei.