Un dulce natural, din ingrediente nutritive, cu aroma florilor de tei. Consistenta compozitiei face posibila intrepatrunderea gusturilor si consumarea florilor de tei crude, pentru absorbtia intacta a nutrientilor.
INGREDIENTE (pentru 20 bucati):
– 100 gr stafide brune
– 65 grame fulgi de nuca de cocos
– 10 bucati caju
– o crenguta cu flori de tei
– 150 ml infuzie din flori de tei
PREPARARE:
Stafidele se inmoaie in infuzia din flori de tei, cam 2 ore.
Se storc, apoi se adauga fulgii de nuca de cocos si se strivesc cu un blender de mana.
Se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia cate o lingurita din compozitie, se introduce in centru un sfert de boaba de caju care apoi se modeleaza, dar nu cu podul palmei ci cu varfurile degetelor, pentru a obtine o forma de para. In varful fiecarei bomboane, se introduce o floricica mica de tei.
In final, se tavalesc prin fulgi de nuca de cocos. Pot fi servite dimineata, la cafea ori ceai, sau ca gustare, intre mese, fiind hranitoare si delicioase.