Biscuiti deliciosi care alaturi de lapte, ceai sau cafea, alcatuiesc un mic dejun complex, sau o gustare sanatoasa.
INGREDIENTE:
– 100 gr faina de grau, dietetica, din macinis integral
– 30 gr faina de soia
– 4 linguri de zahar brun
– 75 gr unt de arahide, bio
– 50 gr stafide
– o lingurita de bicarbonat
– o lingurita suc lamaie
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 30 -50 ml apa
– sirop de artar (optional), pentru servire
PREPARARE:
Se aseaza in bolul de preparat faina integrala dietetica de grau, cu cea de soia, apoi bicarbonatul stins cu sucul de lamaie si untul de arahide.
Se amesteca si se adauga zaharul brun si stafidele.
Se mai adauga apa, se framata putin, apoi se adauga uleiul.
Se framanta bine si se formeaza bile intre palme, care apoi se taseaza cu podul palmei.
Se aseaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Apoi se introduc in cuptorul incins si se lasa cam 15 minute la 150 de grade C.
Pentru iubitorii de mai mult dulce se pot servi cu sirop de agave.