O reteta de biscuiti crocanti, cu ingrediente asociate corect, nutritivi si aromati.
INGREDIENTE:
– 40 gr fulgi de ovaz
– 150 gr faina dietetica, din macinis integral
– 100 ml ceai din plante
– 2 linguri zahar brun
– o lingurita coaja rasa de lamaie
– o lingurita coaja rasa de portocala
– 3 linguri ulei de arahide
– o lingurita de pudra de turmeric
– o lingurita de pudra de roscove
PREPARARE:
Ceaiul din plante se toarna rece peste fulgii de ovaz si se amesteca pana acestia se inmoaie. Se adauga apoi peste faina din bolul de framantat, in care se mai aduna zaharul, cojile rase de lamaie si de portocala, uleiul de arahide si pudra de turmeric.
Se amesteca toate aceste ingrediente pentru omogenizare si se formeaza un aluat care se framanta pana cand se dezlipeste de pe mana. Se opreste din aluat o bucata cam de marimea unui ou, ce se amesteca cu pudra de roscove. Din restul de aluat se intinde o foaie cu grosimea de 3-4 mm, care apoi se taie fasii inguste, de aproximativ15 mm. Fiecare fasie se imparte in bucati, cu lungime de cca 5 cm, din care apoi, se formeaza biscuitii, imitand forma unui papion, rasucind aluatul.
Din bucata framantata cu pudra de roscove se formeza bilute mici in diametru, care se lipesc in mijlocul papioanelor. Se plaseaza apoi biscuitii astfel asamblati in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul incins, se fixeaza temperatura la 120 de garde C si se coc in jur de 7-10 minute. Se scot din cuptor si se invelesc intr-un prosop de bumbac, pana la racirea la temperatura camerei. Eventual, se pudreaza cu zahar brun, pudra, pentru aspect. Se pot pastra mai multe zile, la frigider.