O reteta cu asociere de fainuri sanatoase, pentru biscuiti vegani, indulciti cu pulpa de banane si aromati acrisor, cu visine.
INGREDIENTE:
– 125 g faina din macinis integral de grau
– 100 g faina de dovleac
– 180 g pulpa de banana (pulpa a 2 banane mici)
– 100 g pulpa de visine (visine cantarite fara samburi)
– o lingurita praf de copt
– o jumatate de lamaie
– o lingurita scortisoara macinata
PREPARARE:
Visinele fara samburi se maruntesc, se taie eventual in sferturi. Se aduna fainurile si pulpa bananelor. Se adauga praful de scortisoara si praful de copt, care se stinge cu zeama jumatatii de lamaie.
Se amesteca toate si se framanta un aluat.
Se intinde subtire, cam la jumatate de centimetru, pe foaie de copt si se imparte in patrate.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, in jur de 10 minute.