O reteta rapida si bogata in fibre, excelenta pentru mic dejun, dar si ca gustare pe timpul zilei, cu ingrediente naturale si crude, pentru conservarea intacta a nutrientilor.
INGREDIENTE (pentru aproximativ 20 de bucati):
– o cana fulgi de ovaz
– 12-14 curmale
– 3 linguri de tarate de psyllium
– o lingurita de pudra de scortisoara
– o lingurita coaja razuita de lamaie
– 3 linguri de suc de lamaie
– indulcitor natural (optional)
– 150 ml apa
PREPARARE:
Se desfac curmalele de pe sambure, se lasa la hidratat cam o ora, pentru a se inmuia bine, apoi se aduna intr-un bol fulgii de ovaz, taratele de psyllium, scortisoara, sucul si coaja de lamaie, indulcitorul si curmalele hidratate, tocate sau strivite cu mana.
Se adauga apa si se amesteca toate ingredientele, apoi se intinde o foaie din care se decupeaza biscuitii, de forma dorita.
Este bine sa se bea apa dupa consumul lor, pentru ca taratele de psyllium din compozitie sa curete corespunzator colonul.