Biscuiti untosi si aromati, hranitori, intr-o forma placuta pentru toate varstele, consumati cu drag, mai ales la Sarbatoarea Pascala.
INGREDIENTE:
– 150 gr faina de grau, dietetica, din macinis integral
– 3 linguri fulgi de ovaz
– 3 linguri de zahar brun
– 75 gr unt de arahide, bio
– 50 gr prune desihratate uscat, fara fum
– o lingurita de bicarbonat
– o lingurita suc lamaie
– o lingurita de coaja rasa de lamaie
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 75-100 ml apa minerala
Pentru glazura:
– 2 linguri miere usor zaharisita
– 2 lingurite coaja de lamaie rasa
– 2 linguri suc de lamaie
PREPARARE:
Prunele uscate impreuna cu faina si fulgii de ovaz, cu zaharul, cu untul de arahide si cu uleiul de masline extravirgin, se aseaza in bolul de framantat. Se adauga apoi bicarbonatul, care se stinge cu suc de lamaie.
Se framanta putin si se adauga apa minerala si coaja de lamaie.
Se amesteca pana se omogenizeaza, se intinde si se decupeaza cu ajutorul unei forme cu profil de iepuras.
Se aseaza apoi in tava de cuptor, pe hartie de copt.
Se pot consuma ca atare sau se introduc in cuptorul incalzit usor la max 40 de grade C si se lasa sa se deshidrateze. Se scot, se lasa sa se raceasca si intre timp se pregateste glazura amestecand coaja de lamaie rasa pe razatoarea fina, cu sucul de lamaie. Apoi se adauga mierea si se amesteca pentru omogenizare. Se ung biscuitii cu aceasta glazura.
Sunt aromati si constituie un deliciu, simpli sau alaturi de cafea, lapte sau ceai.